top of page

CONFIDENTIALITATE

Politica de confidentialitate

 

   I. Informatii generale

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale Mihaela Crețescu care este un brand detinut de Cretescu G. Cornelia-Mihaela Intreprindere Individuala, cu adresa in Jud. Mehedinti, Drobeta Turnu Severin, Bd. I.C.Bratianu nr.9, Bl.6, Apt.29, Nr. Reg.Com.F25/2088/2012, CIF 30512410.

Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet www.mihaelacretescu.com („Site-ul”)

  II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

1. Daca sunteti client al Site-ului www.mihaelacretescu.com, Mihaela Crețescu va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi nume si prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul in care utilizati Site-ul, de exemplu comportamentul/preferintele/obisnuintele dumneavoastra in cadrul Mihaela Crețescu, precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.

   

Daca pentru a va crea cont de utilizator pe Site, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, Mihaela Crețescu va prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail, numar de telefon.

In cazul in care alegeti sa va creati cont de utilizator doar inainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail in baza careia va fi creat automat un cont. In cazul in care nu finalizati comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate nu vor fi stocate de Mihaela Crețescu, iar contul creat va fi sters automat.

 

2. Daca sunteti vizitator al Site-ului, Mihaela Crețescu va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct in contextul utilizarii Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact / intrebari / reclamatii, in masura in care ne contactati in acest fel.

   

   III. Scopurile si temeiurile prelucrarii

​1. Daca sunteti client al Site-ului, Mihaela Crețescu prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel: pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si Mihaela Crețescu, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.​

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si Mihaela Cretescu. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si Mihaela Crețescu.

Pentru indeplinirea obligatiilor legale care incumba Mihaela Crețescu in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea Mihaela Crețescu de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

Pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms, whatsapp) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Mihaela Crețescu, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamântul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.​

Va puteti exprima consimtamântul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului, la sectiunea Informatiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continând comunicari comerciale. In plus, puteti sa va dezabonati prin accesarea sectiunii Informatiile contului meu.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamântului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

In scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatiri experientei oferite pe Site.

​Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Mihaela Crețescu de a imbunatatii permanent experienta clientilor pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

2. Daca sunteti vizitator al Site-ului,  Mihaela Crețescu prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de  Mihaela Crețescu, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamântul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.

Va puteti exprima consimtamântul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continând comunicari comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamântului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

Pentru rezolvarea plângerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatatii experienta dumneavoastra oferita pe Site.

​Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Mihaela Crețescu de a asigura functionarea corecta a Site-ului, precum si pentru a imbunatatii permanent experienta vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.​

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

   

   IV. Durata pentru care va prelucram datele

​Ca principiu, Mihaela Crețescu va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina Mihaela Crețescu (de ex., in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

In situatia in care sunteti client si va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul Stergere cont din sectiunea Informatiile contului meu, Mihaela Crețescu va interpreta aceasta actiune ca optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale prin care va tinem la curent despre produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului. In acest sens, daca alegeti sa va stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite e-mailuri si/sau sms-uri de acest gen. Totusi, dorim sa va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.. In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active.

Daca va retrageti consimtamântul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, Mihaela Crețescu va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de Mihaela Crețescu pe baza consimtamântului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

 

   V. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, Mihaela Crețescu poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina Mihaela Crețescu in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

pentru administrarea Site-ului;

 • ​in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre Mihaela Crețescu prin intermediul Site-ului;

 • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea Site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;

 • ​pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;

 • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;

 • ​atunci când dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.

   VI. Transferul datelor cu caracter personal

​Datele cu caracter personal furnizate catre Mihaela Crețescu pot fi transferate in afara României, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

   VII. Drepturile de care beneficiati

​In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

 • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre Atelier Mihaela Crețescu, conform celor descrise in prezentul document;

 • ​dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea Mihaela Crețescu cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

 • ​dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intârzieri justificate, de catre Mihaela Crețescu a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

 • ​dreptul la stergerea datelor, fara intârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:​

 • acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

 • ​in cazul in care este retras consimtamântul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

 • ​in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;

 • ​in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

 • ​in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;

 • ​datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, Mihaela Crețescu sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:

 • persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

 • ​prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitând in schimb restrictionarea utilizarii lor;

 • ​operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau

 • ​persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Mihaela Crețescu catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;

Dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;

 • in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al Mihaela Crețescu sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care Mihaela Crețescupoate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

 • ​in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;

Dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.

In cazul in care doriti sa va exercitati oricare dintre drepturile de mai sus, ne puteti contacta utilizand una dintre optiunile de mai jos.

Ne puteti transmite un e-mail la urmatoarea adresa:mihaelacretescuatelier@gmail.com

Ne puteti apela telefonic la: 0721 875 896

Va rugam specificati in mod clar ce tipuri de informatii doriti sa vi le furnizam, sa le analizam sa le modificam, sa nu le mai prelucram sau sa le stergem.

De asemenea, ne puteti contacta pentru orice intrebare sau cerinta in legatura cu prelucrarea Datelor dvs. cu Caracter Personal, utilizand variantele de contact de mai sus. 

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea competenta pentru protectia Datelor cu Caracter Personal Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere competenta (in special in statul membru al Uniunii Europene in care locuiti in mod obisnuit sau in locul in care se presupune ca s-a realizat incalcarea), daca sunteti de parere ca oricare dintre Datele dvs cu Caracter Personal sunt prelucrate intr-o modalitate care constituie o incalcare a Regulamentului general privind protectia datelor (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016.

Utilizarea Site-urilor de catre minori si avertizarea parintilor

Site-ul se adreseaza persoanelor cu varste peste 16 ani. Solicitam ca alte persoane cu varste sub 13 ani sa nu furnizeze Date cu Caracter Personal prin intermediul Site-urilor. Ne rezervam dreptul de a solicita oricand dovezi privind acordul parintilor pentru a permite prelucrarea Datelor cu Caracter Personal referitoare la minori.

bottom of page